ESTONIAN BUSINESS SCHOOL

ESTONIAN BUSINESS SCHOOL CAMPUS AND HIGHRISE TOWER COMPETITION

3RD PRIZE

Architecture: KADRI KERGE, KAOS ARCHITECTS – MARGIT AULE, MARGIT ARGUS, KATRI METS, SANDER PALJAK

Location:  TALLINN CITY, ESTONIA

Date: 2020

Campus Park’i lähtekohaks on linnale avatud õppekvartali loomine, mis mõjub hingetõmbepausina südalinna melus. On unikaalne, et ülikool on ruumiliselt põimunud büroode, kaubanduspindade ja eluruumidega. Pause on töösse integreeritud nii hoonestuse siseruumi kohtumispaikadena, kui ka linnaruumis nähtavate haljastatud terrasside, jõusaali, spaa ja restorani näol. Restoranist avanevad panoraamvaated kogu linnale.
Olulisel kohal on olnud kvaliteetse avaliku ruumi loomine. Kompleksi peasissepääs on pargi poolt, rõhutamaks olulisust on vanasse hoonesse tehtud läbi kahe korruse sisselõige, nii tekib atraktiivne pääs kvartalisse,
kooli ja otseühendus pargiga. Campus Park näeb ette avaliku ruumi jaotuse, mille teljed kulgevad pargipoolse peasissepääsu ja Lennuki tänava, uue ja vana hoone, ning Kuke ja Kauka tänavate vahel. Hoone on põimunud tervik nii funktsionaalselt kui mahuliselt. Uue ja olemasoleva EBS-i õppehoone ühenduskohas on suur aatrium, mis ühendab Lennuki ja Lauteri tänava liikumistelje.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s